Zuringroomsoep recept
Soep

Zuringroomsoep

Zuring

Een heerlijk romige soep met de frisse, citrusachtige smaak van wilde zuring. Perfect voor voorjaarsdagen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Soep

Ingrediënten
  

  • 3 handen verse zuring
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 500 ml groentebouillon
  • 100 ml room
  • 1 el boter

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 wok of koekenpan
  • 1 soeppan
  • 1 (staaf)mixer

Bereiding
 

  1. Fruit ui en knoflook in boter.
  2. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
  3. Voeg de zuring toe en kook 1 minuut.
  4. Pureer de soep en roer de room erdoor.

Wat is Zuring?
Zuring (Rumex spp.) heeft eetbare bladeren, vergelijkbaar met veldzuring, en wordt gewaardeerd om de zure smaak en traditionele medicinale eigenschappen als diureticum en laxans. Het bevat Vitamine C, A, B6 en Foliumzuur (B11). Verder heeft het mineralen zoals Kalium, Calcium, Magnesium en IJzer.
LET OP: Zuring bevat oxaalzuur; bij nierproblemen beperkt eten.

🌿 Meer ontdekken over wilde planten?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 veelvoorkomende onkruiden, hun kenmerken en voordelen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.