Pinksterbloem-aardbeienjam
Jam & Gelei

Pinksterbloem-aardbeienjam

Pinksterboem

Zachte aardbeienjam met licht peperige bloemige tonen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Porties: 3 potjes
Gang: Jam en Gelei

Ingrediënten
  

  • 1 kg aardbeien
  • 1 hand pinksterbloemblaadjes
  • 500 g geleisuiker

Materiaal

  • 1 pan

Bereiding
 

  1. Kook aardbeien met bloemblaadjes.
  2. Pureer licht.
  3. Voeg suiker toe en kook kort.

Let op
Pinksterbloem smaakt peperig; subtiel gebruiken.

Wat is Pinksterbloem?
Pinksterbloem (Cardamine pratensis) is een inheemse wilde plant die groeit in vochtige graslanden en bermen. De jonge blaadjes en bloemen zijn eetbaar en hebben een frisse, licht peperige smaak die doet denken aan waterkers. Pinksterbloem bevat onder andere:

  • Vitamine C – ondersteunt het immuunsysteem
  • Calcium – goed voor botten en tanden
  • Kalium – helpt bij vochtbalans
  • Glucosinolaten – plantaardige stoffen met antioxidante werking

Door de milde scherpte is pinksterbloem geschikt voor salades, pesto’s en jams met een frisse bite.

🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.