
Pure chocoladetruffels met een héél subtiele kruidige ondertoon van jonge bijvoet. Een aromatische wild twist op klassieke truffels.
Ingrediënten
Materiaal
Bereiding
- Verwarm slagroom en roer de chocolade erdoor tot deze smelt.
- Voeg honing en héél fijn gehakte bijvoet toe.
- Laat opstijven in de koelkast.
- Draai balletjes en rol door cacao.
Let op
Gebruik uitsluitend een kleine hoeveelheid jonge bijvoetblaadjes. De smaak is sterk en moet subtiel blijven.
Wat is Bijvoet?
Bijvoet (Artemisia vulgaris) wordt traditioneel gebruikt vanwege spijsverteringsbevorderende, ontstekingsremmende en antiseptische eigenschappen en soms als keukenkruid, vooral in Oost-Azië
🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

