Dessert

Bijvoet Chocolade Truffels

Bijvoet

Pure chocoladetruffels met een héél subtiele kruidige ondertoon van jonge bijvoet. Een aromatische wild twist op klassieke truffels.
Porties: 12 stuks
Gang: Nagerecht

Ingrediënten
  

  • 100 g pure chocolade
  • 50 ml slagroom
  • ½ tl heel fijn gehakte jonge bijvoetblaadjes
  • 1 el cacaopoeder
  • 1 tl honing

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 pan
  • 1 bord of snijplank voor in de koelkast

Bereiding
 

  1. Verwarm slagroom en roer de chocolade erdoor tot deze smelt.
  2. Voeg honing en héél fijn gehakte bijvoet toe.
  3. Laat opstijven in de koelkast.
  4. Draai balletjes en rol door cacao.

Let op
Gebruik uitsluitend een kleine hoeveelheid jonge bijvoetblaadjes. De smaak is sterk en moet subtiel blijven.

Wat is Bijvoet?
Bijvoet (Artemisia vulgaris) wordt traditioneel gebruikt vanwege spijsverteringsbevorderende, ontstekingsremmende en antiseptische eigenschappen en soms als keukenkruid, vooral in Oost-Azië

🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.