
Een aromatische infusie van hondsdraf met een zacht muntachtig aroma. Verfrissend, licht kruidig en verrassend zacht.
Ingrediënten
Materiaal
Bereiding
- Spoel de blaadjes en kneus ze licht.
- Doe hondsdraf en eventueel munt in een pot.
- Giet heet water erbij.
- Laat 5–6 minuten trekken.
- Zeef en serveer.
Let op
Gebruik hondsdraf met mate; de smaak is krachtig en kruidig.
Wat is Hondsdraf?
Hondsdraf (Glechoma hederacea) wordt traditioneel gebruikt om ontstekingen te behandelen. Het bevat stoffen die zwelling en irritatie kunnen verminderen. De bladeren kunnen onder meer worden gebruikt om voor aromatische thee, salades, thee en kruidenboter. Het bevat Vitamine C, bètacaroteen en in kleine hoeveelheden B-vitaminen. Ook bevat het mineralen zoals Kalium, Calcium, Magnesium en IJzer.
🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

