
Een zachte bladinfusie van melganzenvoet, met een lichte spinazieachtige smaak. Mild, frisgroen en ideaal als dagelijkse kruidendrank.
Ingrediënten
Materiaal
Bereiding
- Was de jonge blaadjes voorzichtig.
- Kneus licht met de vingers om de smaken vrij te maken.
- Overgiet met heet water.
- Laat 6 minuten trekken en zeef.
Wat is Melganzenvoet?
Melganzenvoet (Chenopodium album) wordt gewaardeerd om zijn eetbare, voedzame jonge bladeren en scheuten. Melganzenvoet is zeer vitamine-rijk met vitamine A, C, K, E en B1,B2, B3, B6 en foliumzuur. Ook is het rijk aan mineralen, zoals Calcium, Ijzer, Magnesium, Kalium en Fosfor.
🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

