Melganzenvoet Groene Infusie recept
Thee & Infusie

Melganzenvoet Groene Infusie

Melganzenvoet

Een zachte bladinfusie van melganzenvoet, met een lichte spinazieachtige smaak. Mild, frisgroen en ideaal als dagelijkse kruidendrank.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 6 minuten
Porties: 2 koppen
Gang: Thee en Infusie

Ingrediënten
  

  • 1 klein handje jonge melganzenvoetblaadjes
  • 400 ml heet water

Materiaal

  • 2 theekoppen
  • 1 zeef

Bereiding
 

  1. Was de jonge blaadjes voorzichtig.
  2. Kneus licht met de vingers om de smaken vrij te maken.
  3. Overgiet met heet water.
  4. Laat 6 minuten trekken en zeef.

Wat is Melganzenvoet?
Melganzenvoet (Chenopodium album) wordt gewaardeerd om zijn eetbare, voedzame jonge bladeren en scheuten. Melganzenvoet is zeer vitamine-rijk met vitamine A, C, K, E en B1,B2, B3, B6 en foliumzuur. Ook is het rijk aan mineralen, zoals Calcium, Ijzer, Magnesium, Kalium en Fosfor.

🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.