
Een zachtbloemige mocktail met de milde smaak van kaasjeskruid. Licht paars van kleur, subtiel, zacht en verfrissend.
Ingrediënten
Materiaal
Bereiding
- Kneus de blaadjes licht in een glas.
- Voeg honing en citroen toe en roer tot het oplost.
- Voeg ijs toe en giet het bruiswater erover.
- Garneer met een kaasjeskruidbloempje.
Let op
Gebruik alleen verse jonge blaadjes en bloemen, oudere planten kunnen slijmerig zijn.
Wat is Klein Kaasjeskruid?
Klein kaasjeskruid (Malva neglecta) is eetbaar en voedzaam: de jonge bladeren bevatten veel vitamine A, en calcium. Ook de bloemen en zaden zijn eetbaar. Werkt verzachtend bij hoest, keelpijn en ontstekingen van huid en slijmvliezen dankzij de slijmstoffen.
🌿 Meer recepten met wilde planten?
Bekijk het e-book 50 Tinten Onkruid.
👉 Bekijk het e-book

