Hartige snackballetjes met melganzenvoet en zonnebloempitten (Chenopodium album)
Kruidige, voedzame balletjes van gestoomde melganzenvoet, pitten en havermout. Ideaal als gezonde meeneem-snack of warme borrelhap.
Ingrediënten (10–12 balletjes)
- 2 handen jonge melganzenvoetbladeren
- 2 el zonnebloempitten of gehakte noten
- 3 el havermout of kikkererwtenmeel
- 1 ei of 1 el gebroken lijnzaad + 3 el water (vegan)
- 1 tl tamari of sojasaus
- 1 tl olijfolie
- (optioneel) komijn, kerrie of paprikapoeder
Bereiding
- Stoom of blancheer de melganzenvoet 2 minuten en knijp vocht eruit.
- Hak fijn en meng met pitten, havermout, ei en kruiden.
- Vorm balletjes en bak 15 min op 180 °C in de oven of 8 min in airfryer.
- Serveer warm, of koel af en neem mee als powersnack.
- Ook lekker met tahindip of yoghurt-kruidendip.
Let op
Melganzenvoet bevat oxaalzuur, maar in normale hoeveelheden en na kort stomen is het veilig. Pluk alleen jonge bladeren – de oudere kunnen bitter worden.
🌿 Meer recepten met eetbare wilde planten?
Bekijk het e-book 50 Tinten Onkruid met 50 planten + 200+ toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

