
Kruidige, voedzame balletjes van gestoomde melganzenvoet, pitten en havermout. Ideaal als gezonde meeneem-snack of warme borrelhap.
Ingrediënten
Materiaal
Bereiding
- Stoom of blancheer de melganzenvoet 2 minuten en knijp vocht eruit.
- Hak fijn en meng met pitten, havermout, ei en kruiden.
- Vorm balletjes en bak 15 min op 180 °C in de oven of 8 min in airfryer.
- Serveer warm, of koel af en neem mee als powersnack.
- Ook lekker met tahindip of yoghurt-kruidendip.
Let op
Melganzenvoet bevat oxaalzuur en nitraten, net als spinazie. Voor de meeste mensen geen probleem, maar grote hoeveelheden rauw eten wordt meestal afgeraden; koken vermindert oxalaten.
Wat is Melganzenvoet?
Melganzenvoet (Chenopodium album) wordt gewaardeerd om zijn eetbare, voedzame jonge bladeren en scheuten. Melganzenvoet is zeer vitamine-rijk met vitamine A, C, K, E en B1,B2, B3, B6 en foliumzuur. Ook is het rijk aan mineralen, zoals Calcium, Ijzer, Magnesium, Kalium en Fosfor.
🌿 Meer recepten met eetbare wilde planten?
Bekijk het e-book 50 Tinten Onkruid met 50 planten + 200+ toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

