Melganzenvoet snackballetjes recept
Snack

Melganzenvoet Snackballetjes

Hartige snackballetjes met melganzenvoet en zonnebloempitten (Chenopodium album)

Kruidige, voedzame balletjes van gestoomde melganzenvoet, pitten en havermout. Ideaal als gezonde meeneem-snack of warme borrelhap.

Ingrediënten (10–12 balletjes)

  • 2 handen jonge melganzenvoetbladeren
  • 2 el zonnebloempitten of gehakte noten
  • 3 el havermout of kikkererwtenmeel
  • 1 ei of 1 el gebroken lijnzaad + 3 el water (vegan)
  • 1 tl tamari of sojasaus
  • 1 tl olijfolie
  • (optioneel) komijn, kerrie of paprikapoeder

Bereiding

  1. Stoom of blancheer de melganzenvoet 2 minuten en knijp vocht eruit.
  2. Hak fijn en meng met pitten, havermout, ei en kruiden.
  3. Vorm balletjes en bak 15 min op 180 °C in de oven of 8 min in airfryer.
  4. Serveer warm, of koel af en neem mee als powersnack.
  5. Ook lekker met tahindip of yoghurt-kruidendip.

Let op

Melganzenvoet bevat oxaalzuur, maar in normale hoeveelheden en na kort stomen is het veilig. Pluk alleen jonge bladeren – de oudere kunnen bitter worden.

🌿 Meer recepten met eetbare wilde planten?
Bekijk het e-book 50 Tinten Onkruid met 50 planten + 200+ toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *