Paardenbloemblad-pesto
Pesto & Spread

Paardenbloemblad-pesto

Paardenbloem

Een karaktervolle pesto met jonge paardenbloembladeren. Licht bitter, vol en perfect in balans met noten en kaas.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Pesto en Spread

Ingrediënten
  

  • 1 hand jonge paardenbloembladeren
  • 40 g walnoten
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 kleine teen knoflook
  • 80 ml olijfolie extra vierge
  • Sap van ½ citroen
  • Peper naar smaak

Materiaal

  • 1 Keukenmachine of staafmixer
  • 1 snijplank + mes
  • 1 kom
  • 1 glazen potje met deksel

Bereiding
 

  1. Was de paardenbloembladeren en snijd grof.
  2. Doe bladeren, walnoten, knoflook en kaas in de keukenmachine.
  3. Voeg olijfolie toe en mix tot een grove pesto.
  4. Breng op smaak met citroensap en peper.
  5. Bewaar in een schoon potje met een dun laagje olie erop.

Let op
Dit recept bevat noten en is niet geschikt voor mensen met een notenallergie.

Wat is Paardenbloem?
Paardenbloemblad is het langwerpige blad van de Paardenbloem (Taraxacum officinale). Paardenbloemen (Taraxacum officinale) zijn voedzaam met vitaminen zoals vitamine A, C, K, E en B1, B2, B3, B6 en B11. Ook bevatten ze de mineralen ijzer, calcium, kalium en magnesium. Verder bevorderen ze de spijsvertering, hebben ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen, ondersteunen de levergezondheid en hebben een vochtafdrijvende werking.

🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.