Hondsdraf-walnootpesto
Pesto & Spread

Hondsdraf-walnootpesto

Hondsdraf

Een kruidige pesto met de warme, licht muntachtige smaak van hondsdraf. Vol en aromatisch, heerlijk bij geroosterde groenten of pasta.
Porties: 4 personen
Gang: Pesto en Spread

Ingrediënten
  

  • 1 hand jonge hondsdrafblaadjes
  • 40 g walnoten
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 kleine teen knoflook
  • 70 ml olijfolie extra vierge
  • Peper naar smaak

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 Keukenmachine of staafmixer
  • 1 glazen potje met deksel

Bereiding
 

  1. Was de hondsdraf en laat goed uitlekken.
  2. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine.
  3. Mix tot een smeuïge pesto.
  4. Breng op smaak met peper.
  5. Bewaar gekoeld in een afgesloten potje.

Let op
Dit recept bevat noten en is niet geschikt voor mensen met een notenallergie.

Wat is Hondsdraf?
Hondsdraf (Glechoma hederacea) wordt traditioneel gebruikt om ontstekingen te behandelen. Het bevat stoffen die zwelling en irritatie kunnen verminderen. De bladeren kunnen onder meer worden gebruikt om voor aromatische thee, salades, thee en kruidenboter. Het bevat Vitamine C, bètacaroteen en in kleine hoeveelheden B-vitaminen. Ook bevat het mineralen zoals Kalium, Calcium, Magnesium en IJzer.

🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.