
Een kruidige pesto met de warme, licht muntachtige smaak van hondsdraf. Vol en aromatisch, heerlijk bij geroosterde groenten of pasta.
Ingrediënten
Materiaal
Bereiding
- Was de hondsdraf en laat goed uitlekken.
- Doe alle ingrediënten in de keukenmachine.
- Mix tot een smeuïge pesto.
- Breng op smaak met peper.
- Bewaar gekoeld in een afgesloten potje.
Let op
Dit recept bevat noten en is niet geschikt voor mensen met een notenallergie.
Wat is Hondsdraf?
Hondsdraf (Glechoma hederacea) wordt traditioneel gebruikt om ontstekingen te behandelen. Het bevat stoffen die zwelling en irritatie kunnen verminderen. De bladeren kunnen onder meer worden gebruikt om voor aromatische thee, salades, thee en kruidenboter. Het bevat Vitamine C, bètacaroteen en in kleine hoeveelheden B-vitaminen. Ook bevat het mineralen zoals Kalium, Calcium, Magnesium en IJzer.
🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

