Klaverblad pesto
Pesto & Spread

Klaverblad-pesto

Rode klaver

Een zachte, lichtzoete pesto van jonge klaverblaadjes. Fris en groen van smaak, ideaal voor wraps en sandwiches.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Pesto en Spread

Ingrediënten
  

  • 2 handen jonge klaverblaadjes
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 kleine teen knoflook
  • 3 el zonnebloempitten
  • 70 ml olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Materiaal

  • 1 keukenmachine
  • 1 snijplank + mes
  • 1 glazen potje met deksel

Bereiding
 

  1. Was de klaverblaadjes en hak grof.
  2. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine.
  3. Mix tot een romige pesto.
  4. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer op brood of door pasta.

Wat is Klaver?
Klaver (Trifolium spp.) bevat isoflavonen, fytooestrogenen die de symptomen van de menopauze, zoals opvliegers en nachtelijk zweten, kunnen verlichten. Rijk aan antioxidanten, die cellen helpen beschermen tegen schade door vrije radicalen. Ook bevat het vitamine C, A, K en mineralen zoals Calcium, Magnesium, Kalium en IJzer. Rode Klaver bevat bovendien veel eiwit. vroeger ook populair maakte als veevoer.

🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.