Pesto & Spread

Paardenbloemwortel-spread

Paardenbloem

Een diepe, aardse spread van geroosterde paardenbloemwortel. Hartig en vol van smaak, perfect als alternatief voor hummus.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Pesto en Spread

Ingrediënten
  

  • 1 kleine paardenbloemwortel geschild en fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 tl honing of siroop
  • 2 –3 el water
  • Peper en zout naar smaak

Materiaal

  • 1 keukenmachine
  • 1 snijplank + mes
  • 1 koekenpan
  • 1 glazen potje met deksel

Bereiding
 

  1. Bak de paardenbloemwortel in olijfolie tot goudbruin en zacht.
  2. Laat iets afkoelen.
  3. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine.
  4. Mix tot een gladde spread.
  5. Voeg water toe voor gewenste smeuïgheid.

Wat is Paardenbloem?
Paardenbloemen (Taraxacum officinale) zijn voedzaam met vitaminen zoals vitamine A, C, K, E en B1, B2, B3, B6 en B11. Ook bevatten ze de mineralen ijzer, calcium, kalium en magnesium. Verder bevorderen ze de spijsvertering, hebben ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen, ondersteunen de levergezondheid en hebben een vochtafdrijvende werking.

🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.