
Zacht platbrood met fijngesneden brandnetel en knoflook. Perfect als snack, borrelhap of bij een dip.
Ingrediënten
Materiaal
Bereiding
- Was de brandnetel en hak fijn.
- Meng bloem, bakpoeder en zout.
- Voeg water, olie, brandnetel en knoflook toe.
- Kneed tot een soepel deeg en verdeel in 8 stukjes.
- Rol plat en bak goudbruin in een droge koekenpan.
Let op
Gebruik alleen jonge brandneteltoppen.
Wat is brandnetel?
De jonge bladeren van de Brandnetel (Urtica dioica) zijn eetbaar na het koken en zijn rijk aan
vitaminen, mineralen en eiwitten. Het wordt in de kruidengeneeskunde gebruikt vanwege de
ontstekingsremmende eigenschappen en als diureticum. Het is rijk aan vitamine A , C, K en E. Ook B-vitaminen zoals B1, B2, B3, B5 en B6 aanwezig. Foliumzuur is aanwezig in kleine tot matige hoeveelheden.
🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

