
Romige soep met pittige waterkers en zachte aardappel. Fris, groen en licht peperig.
Ingrediënten
Materiaal
Bereiding
- Snijd aardappel en prei in stukken.
- Verhit boter en fruit de prei zacht.
- Voeg aardappel en bouillon toe en kook 20 minuten.
- Voeg waterkers toe en kook 3 minuten mee.
- Pureer glad en breng op smaak.
Wat is Waterkers?
Waterkers (Nasturtium officinale) is een snelgroeiende, wilde waterplant die voorkomt in schone beken, sloten en bronnen. De blaadjes en stengels zijn eetbaar en hebben een frisse, peperige smaak die doet denken aan mosterd en rucola. Waterkers bevat onder andere:
- Vitamine C – ondersteunt het immuunsysteem
- Vitamine K – belangrijk voor bloedstolling en botgezondheid
- Vitamine A (bèta-caroteen) – goed voor ogen en huid
- Calcium – draagt bij aan sterke botten
- IJzer – ondersteunt zuurstoftransport in het bloed
- Glucosinolaten – zwavelhoudende stoffen met antioxidante werking
Door de pittige smaak is waterkers geschikt voor salades, soepen, pesto’s en frisse gelei.
🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

