Hondsdrafsoep recept
Soep

Hondsdrafsoep

Hondsdraf

Een aromatische, licht muntachtige soep met de kruidige smaak van hondsdraf. Krachtig en verrassend verfijnd.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 7 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Soep

Ingrediënten
  

  • 1 hand hondsdrafbladeren
  • 1 ui
  • 1 aardappel
  • 500 ml bouillon
  • 1 el boter

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 wok of koekenpan
  • 1 soeppan
  • 1 (staaf)mixer

Bereiding
 

  1. Fruit ui in boter.
  2. Voeg aardappel en bouillon toe.
  3. Voeg de hondsdraf toe en pureer de soep.

Let op

Hondsdraf heeft een sterke smaak: gebruik met mate voor de beste balans.

Wat is Hondsdraf?
Hondsdraf (Glechoma hederacea) wordt traditioneel gebruikt om ontstekingen te behandelen. Het bevat stoffen die zwelling en irritatie kunnen verminderen. Het bevat Vitamine C, A en kleine hoeveelheden B-vitaminen. Ook bevat het mineralen zoals Kalium, Calcium, Magnesium en Ijzer in lage hoeveelheden.

🌿 Meer leren over eetbaar onkruid?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – boordevol wilde planten en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.