Snack

Vogelmuur–citroenboter voor toast

Vogelmuur

Een frisse, zachte kruidenboter met jonge vogelmuur en citroen. Heerlijk op toast, crackers of als eenvoudige borrelspread.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Snacks

Ingrediënten
  

  • 75 g ongezouten roomboter zacht
  • 2 flinke handen jonge vogelmuur
  • Rasp van ½ biologische citroen
  • 1 tl citroensap
  • Snuf zeezout
  • Versgemalen zwarte peper optioneel

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 kom
  • 1 spatel

Bereiding
 

  1. Spoel de vogelmuur kort en dep goed droog.
  2. Hak de vogelmuur zeer fijn.
  3. Meng de zachte boter met vogelmuur, citroenrasp en citroensap.
  4. Breng op smaak met zout en eventueel peper.
  5. Laat de boter minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast voor een betere smaak.

Let op

Gebruik alleen jonge, malse vogelmuur. Oudere stengels maken de boter waterig.

Wat is Zuring?
Zuring (Rumex spp.) heeft eetbare bladeren, vergelijkbaar met veldzuring, en wordt gewaardeerd om de zure smaak en traditionele medicinale eigenschappen als diureticum en laxans. Het bevat Vitamine C, A, B6 en Foliumzuur (B11). Verder heeft het mineralen zoals Kalium, Calcium, Magnesium en IJzer.

🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.