
Ingrediënten
Materiaal
Bereiding
- Pluk alleen jonge, zachte bijvoetblaadjes en spoel ze kort schoon.
- Snij de wortel Julienne voor fijne, knapperige reepjes.
- Klop citroensap, olijfolie en honing tot een lichte dressing.
- Meng alles in een salade schaal en serveer direct.
Let op
Bijvoet heeft een sterke, aromatische smaak. Gebruik slechts een paar kleine blaadjes per salade. Vermijd planten langs drukke wegen of vervuilde grond.
Wat is Bijvoet?
Bijvoet (Artemisia vulgaris) wordt traditioneel gebruikt vanwege spijsverteringsbevorderende, ontstekingsremmende en antiseptische eigenschappen en soms als keukenkruid, vooral
in Oost-Azië. Het bevat vitamine A, C, K en B-vitaminen B1, B2 en B3. Ook bevat het mineralen zoals Mangaan & zink, Calcium, Magnesium, IJzer en Kalium. Bijvoet bevat ook Thujon (aromatische verbinding, een monoterpeenketon) dat bij normaal culinair gebruik (koken) in lage dosering voorkomt. (Zeer) hoge hoeveelheden kunnen klachten geven zoals misselijkheid, duizeligheid en hoofdpijn. Maar dat is bij gebruik, dat veel hoger is dan wat je via koken binnenkrijgt.
🌿 Meer wilde salade-inspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

