Distelbloesem Panna Cotta recept
Dessert

Distelbloesem Panna Cotta

Distelbloesem

Een fluweelzachte panna cotta gezoet met een lichte siroop van distelbloesems. De bloemen geven een subtiel honingachtig aroma en maken dit dessert verrassend delicaat en elegant.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Porties: 4 personen
Gang: Nagerecht

Ingrediënten
  

  • 1 handje distelbloesems alleen de bloemblaadjes
  • 250 ml room
  • 250 ml melk
  • 60 g suiker of honing
  • 4 g gelatine 2 blaadjes of 1 tl agar agar
  • 1 tl vanille-extract

Materiaal

  • 1 pan
  • 1 garde
  • 1 zeef
  • 4 bakvormpjes

Bereiding
 

  1. Trek de distelbloesems los en spoel ze kort.
  2. Verwarm melk, room en suiker op laag vuur tot net onder het kookpunt.
  3. Voeg de distelbloesems toe en laat 10 minuten zacht trekken.
  4. Zeef het mengsel zodat alleen de aromatische melk-roombasis overblijft.
  5. Week de gelatine in koud water en roer door de warme room tot opgelost (of voeg agar toe en laat even doorkoken).
  6. Voeg vanille-extract toe en giet het mengsel in vormpjes.
  7. Laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Wat is Distelbloesem?
Distelbloesem (Cirsium spp.) is een opvallende, paarskleurige bloem met een milde, licht zoete smaak. Ze bevat antioxidanten, flavonoïden en kleine hoeveelheden vitamine C en mineralen, en wordt gebruikt als eetbare decoratie, in thee of om gerechten op een natuurlijke manier te verrijken.

🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.