
Een superfrisse mocktail met de verrassend lichte, bittere toon van kompassla en koele komkommer.
Ingrediënten
Materiaal
Bereiding
- Kneus kompassla en komkommer in een glas.
- Voeg limoensap en zoetstof toe.
- Vul met ijs en bruiswater.
- Roer kort en garneer met komkommer.
Let op
Gebruik alleen jonge blaadjes van kompassla—oude bladeren zijn bitterder.
Wat is Kompassla?
Kompassla (Lactuca serriola) bevat vezels, vitamine A (beta-caroteen), C, K, Foliumzuur (B11) en de mineralen Calcium, Kalium en IJzer. Gezondheidsvoordelen van Kompassla: rijk aan antioxidanten, goed voor de spijsvertering, ondersteunt huid en ogen, heeft een kalmerende werking (licht lactuarium) en is goed voor botten en bloedstolling.
🌿 Meer recepten met wilde planten?
Bekijk het e-book 50 Tinten Onkruid.
👉 Bekijk het e-book

