Kompassla Cucumber Breeze
Drank

Kompassla Cucumber Breeze (Mocktail)

Kompassla

Een superfrisse mocktail met de verrassend lichte, bittere toon van kompassla en koele komkommer.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 6 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Drankjes

Ingrediënten
  

  • 2 jonge blaadjes kompassla fijngesneden
  • 2 schijfjes komkommer
  • Sap van ¼ limoen
  • 1 tl suiker of siroop
  • 150 ml bruiswater
  • IJsblokjes

Materiaal

  • 1 glas
  • 1 rorrstaaf

Bereiding
 

  1. Kneus kompassla en komkommer in een glas.
  2. Voeg limoensap en zoetstof toe.
  3. Vul met ijs en bruiswater.
  4. Roer kort en garneer met komkommer.

Let op
Gebruik alleen jonge blaadjes van kompassla—oude bladeren zijn bitterder.

Wat is Kompassla?
Kompassla (Lactuca serriola) bevat vezels, vitamine A (beta-caroteen), C, K, Foliumzuur (B11) en de mineralen Calcium, Kalium en IJzer. Gezondheidsvoordelen van Kompassla: rijk aan antioxidanten, goed voor de spijsvertering, ondersteunt huid en ogen, heeft een kalmerende werking (licht lactuarium) en is goed voor botten en bloedstolling.

🌿 Meer recepten met wilde planten?
Bekijk het e-book 50 Tinten Onkruid.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.