melganzenvoet-salade recept
Salade

Melganzenvoet-salade met peer en pecannoten

Melganzenvoet

Een frisse, wilde lentesalade met de mild-nootachtige smaak van jonge melganzenvoet, gecombineerd met peer en pecannoten. Simpel, voedzaam en verrassend culinair.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 6 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Salade

Ingrediënten
  

  • 2 handen jonge melganzenvoetblaadjes grof gescheurd
  • 1 rijpe peer in dunne plakjes
  • ½ kleine rode ui in dunne ringen
  • 1 handje pecannoten grof gehakt
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl appelazijn of citroensap
  • Peper en zout naar smaak
  • optioneel verkruimelde feta of geitenkaas

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 garde + kom
  • 1 schaal

Bereiding
 

  1. Meng de melganzenvoet, peer, ui en pecannoten in een schaal.
  2. Klop olijfolie, mosterd, azijn, peper en zout tot een dressing.
  3. Giet de dressing over de salade en schep luchtig om.
  4. Garneer eventueel met verkruimelde feta of geitenkaas.
  5. Serveer de Melganzenvoet-salade direct voor de meest frisse smaak.

Let op
Melganzenvoet bevat – net als spinazie – oxaalzuur. Gebruik vooral de jonge blaadjes en eet met mate bij gevoelige nieren of maag.

Wat is Melganzenvoet?
Melganzenvoet (Chenopodium album) wordt gewaardeerd om zijn eetbare, voedzame jonge bladeren en scheuten. Melganzenvoet is zeer vitamine-rijk met vitamine A, C, K, E en B1,B2, B3, B6 en foliumzuur. Ook is het rijk aan mineralen, zoals Calcium, Ijzer, Magnesium, Kalium en Fosfor.

🌿 Wil je Melganzenvoet kunnen herkennen, oogsten én gebruiken?
In het e-book 50 Tinten Onkruid vind je uitgebreide plantinformatie over 50 eetbare wilde planten – met foto’s, kenmerken, groeiplaatsen en culinaire toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.