melganzenvoet-salade recept
Salade

Melganzenvoet-salade met peer en pecannoten

Melganzenvoet-salade met peer en pecannoten (Chenopodium album)

Een frisse, wilde lentesalade met de mild-nootachtige smaak van jonge melganzenvoet, gecombineerd met peer en pecannoten. Simpel, voedzaam en verrassend culinair.

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 handen jonge melganzenvoetblaadjes, grof gescheurd
  • 1 rijpe peer, in dunne plakjes
  • ½ kleine rode ui, in dunne ringen
  • 1 handje pecannoten, grof gehakt
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl appelazijn of citroensap
  • Peper en zout naar smaak
  • (optioneel) verkruimelde feta of geitenkaas

Bereiding

  1. Meng de melganzenvoet, peer, ui en pecannoten in een schaal.
  2. Klop olijfolie, mosterd, azijn, peper en zout tot een dressing.
  3. Giet de dressing over de salade en schep luchtig om.
  4. Garneer eventueel met verkruimelde feta of geitenkaas.
  5. Serveer de Melganzenvoet-salade direct voor de meest frisse smaak.

Let op

Melganzenvoet bevat – net als spinazie – oxaalzuur. Gebruik vooral de jonge blaadjes en eet met mate bij gevoelige nieren of maag.

🌿 Wil je Melganzenvoet kunnen herkennen, oogsten én gebruiken?
In het e-book 50 Tinten Onkruid vind je uitgebreide plantinformatie over 50 eetbare wilde planten – met foto’s, kenmerken, groeiplaatsen en culinaire toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *