Brandnetel pittencrackers recept
Snack

Brandnetel-pittencrackers

Brandnetel-pittencrackers uit de oven (Urtica dioica)

Krokante, voedzame crackers met fijngesneden brandnetelblad, zaden en kruiden. Rijk aan ijzer, mineralen en eiwitten – ideaal als hartige snack.

Ingrediënten (1 bakplaat)

  • 1 hand jonge brandnetelbladeren, kort geblancheerd en fijngehakt
  • 100 g gemengde zaden (lijnzaad, sesam, zonnebloempitten)
  • 2 el havermout of boekweitmeel
  • 120 ml water
  • 1 el olijfolie
  • ½ tl zout
  • (optioneel) chilivlokken of knoflookpoeder

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Meng alle ingrediënten tot een dik crackerbeslag.
  3. Verdeel dun over een bakplaat met bakpapier en strijk glad.
  4. Bak 25–30 minuten, breek halverwege in stukken en bak verder tot krokant.
  5. Laat afkoelen en bewaar luchtdicht.

Let op

Brandnetel prikt alleen rauw. Na blancheren, drogen, koken of bakken verdwijnt het brandende effect volledig. Gebruik enkel jonge topbladeren.

🌿 Meer wilde recepten leren maken?
Bekijk het e-book 50 Tinten Onkruid – 50 eetbare planten met duidelijke foto’s en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *