Brandnetel-pittencrackers uit de oven (Urtica dioica)
Krokante, voedzame crackers met fijngesneden brandnetelblad, zaden en kruiden. Rijk aan ijzer, mineralen en eiwitten – ideaal als hartige snack.
Ingrediënten (1 bakplaat)
- 1 hand jonge brandnetelbladeren, kort geblancheerd en fijngehakt
- 100 g gemengde zaden (lijnzaad, sesam, zonnebloempitten)
- 2 el havermout of boekweitmeel
- 120 ml water
- 1 el olijfolie
- ½ tl zout
- (optioneel) chilivlokken of knoflookpoeder
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Meng alle ingrediënten tot een dik crackerbeslag.
- Verdeel dun over een bakplaat met bakpapier en strijk glad.
- Bak 25–30 minuten, breek halverwege in stukken en bak verder tot krokant.
- Laat afkoelen en bewaar luchtdicht.
Let op
Brandnetel prikt alleen rauw. Na blancheren, drogen, koken of bakken verdwijnt het brandende effect volledig. Gebruik enkel jonge topbladeren.
🌿 Meer wilde recepten leren maken?
Bekijk het e-book 50 Tinten Onkruid – 50 eetbare planten met duidelijke foto’s en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

