Kliswortelfriet
Snack

Kliswortelfriet uit de airfryer

Knapperige kliswortelfriet uit de airfryer (Arctium lappa)

Dunne reepjes kliswortel, licht gekruid en krokant gebakken. Een vezelrijke snack met aardse smaak – een gezond alternatief voor aardappelfriet.

Ingrediënten (2 porties)

  • 1 middelgrote verse kliswortel, geschild
  • 1 el olijfolie of sesamolie
  • Snuf zeezout
  • (optioneel) ½ tl gerookt paprikapoeder of ras el hanout
  • (optioneel) 1 tl maïzena voor extra crunch

Bereiding

  1. Was en schil de wortel, snijd in dunne frietreepjes.
  2. Blancheer 2 minuten in kokend water en laat goed uitlekken.
  3. Meng met olie, zout en kruiden (en maïzena voor extra knapperigheid).
  4. Bak 10–12 min in de airfryer op 180 °C, of 20–25 min in de oven op 200 °C.
  5. Serveer direct met yoghurt-knoflookdip of wilde kruidenmayonaise.

Let op

Kliswortel moet jong geoogst worden (eerstejaars wortels). Oudere wortels worden vezelig. Niet verwarren met grote klit van onbekende locatie (bodemvervuiling!).

🌿 Meer eetbare wilde wortels en bladeren leren gebruiken?
Bekijk het e-book 50 Tinten Onkruid met 50 plantprofielen en recepten.
👉 Bekijk het e-book

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *