
Vriesblokjes van paarse dovennetel, banaan en citroen: ideaal om smoothies of sapjes snel te verrijken met kleur, voedingsstoffen en milde kruidensmaak.
Ingrediënten
Materiaal
Bereiding
- Blend alle ingrediënten tot een glad mengsel.
- Giet in ijsblokvormpjes en vries minimaal 4 uur in.
- Gebruik 2–3 blokjes per smoothie voor kleur, smaak en voedingsstoffen.
- Ook geschikt om water of limonade subtiel te kruiden.
- Bewaar tot 3 maanden in de vriezer.
Let op
Paarse dovennetel is niet hetzelfde als brandnetel: de plant prikt niet en heeft paars-roze bloemen. Pluk alleen jonge toppen en bloeiaren.
Wat is Paarse dovennetel?
Paarse dovenetel (Lamium purpureum) wordt van oudsher gebruikt in de kruidengeneeskunde vanwege de vermeende diuretische en adstringerende eigenschappen. Jonge bladeren kunnen worden toegevoegd aan salades of worden gekookt als kruid. Het bevat vitamine C, A en K. Vers blad bevat antioxidanten en flavonoïden. Ook bevat het mineralen zoals IJzer, Calcium, Magnesium en Kalium.
🌿 Meer wilde planten toepassen in smoothies, snacks en thee?
Bekijk het e-book 50 Tinten Onkruid met 50 eetbare soorten.
👉 Bekijk het e-book

