
Ingrediënten
Materiaal
Bereiding
- Breng 100 ml water aan de kook met bijvoet en gember, laat 5 minuten trekken.
- Zeef, voeg honing en citroensap toe en laat afkoelen.
- Giet in een glas met ijs en vul aan met tonic water.
- Roer licht om en garneer met citroen of gember.
- Serveer koud als kruidige dorstlesser.
Let op
Bijvoet heeft een bitterstofrijke smaak en mag met mate worden gebruikt. Niet aanbevolen tijdens zwangerschap.
Wat is Bijvoet?
Bijvoet (Artemisia vulgaris) wordt traditioneel gebruikt vanwege spijsverteringsbevorderende, ontstekingsremmende en antiseptische eigenschappen en soms als keukenkruid, vooral in Oost-Azië
gember tonic met citroen.
Gember staat bekend om zijn verwarmende, aromatische wortel die rijk is aan antioxidanten, waaronder gingerolen en shogaolen. Deze bioactieve stoffen ondersteunen de spijsvertering, helpen misselijkheid te verminderen en dragen bij aan een gezonde ontstekingsbalans in het lichaam. Daarnaast bevat gember Vitamine B6, magnesium en kalium, wat het een waardevolle toevoeging maakt aan zowel warme als koude dranken. Door zijn pittige, frisse smaak geeft gember gerechten en mocktails een natuurlijke boost van energie en vitaliteit.
🌿 Ontdek meer wilde kruiden in drankrecepten?
Bekijk het e-book 50 Tinten Onkruid met 50 soorten en recepten.
👉 Bekijk het e-book

