
Ingrediënten
Materiaal
Bereiding
- Kneus kleefkruid en komkommer licht in een shaker.
- Voeg wodka, limoensap, honing en ijs toe en shake kort.
- Zeef in een glas met ijs en vul aan met bruiswater.
- Garneer met een dun schijfje komkommer of kleefkruidstengel.
- Serveer direct, goed gekoeld.
Let op
Gebruik jong, fris kleefkruid dat nog soepel en zacht aanvoelt. Vermijd stugge, verhoute stengels.
Wat is Kleefkruid?
Klaafkruid (Galium aparine) Kleefkruid (Galium aparine) biedt medicinale voordelen als diureticum, ondersteunt urinewegen en lymfestelsel en de jonge scheuten zijn rijk aan vitamine C en K. Traditioneel wordt het onder andere gebruikt als koffiesurrogaat.
Komkommer bevat Vitamine K, kleine hoeveelheden Vitamine C en B-vitaminen, en mineralen zoals Kalium en Magnesium. Dankzij de aanwezigheid van antioxidanten en ontstekingsremmende stoffen wordt komkommer traditioneel gebruikt om de huid te ondersteunen en het lichaam te verfrissen.
🌿 Meer wilde drankrecepten ontdekken?
Bekijk het e-book 50 Tinten Onkruid met 50 eetbare planten en recepten.
👉 Bekijk het e-book

