
Klassieke, goudgele gelei van paardenbloesembloemen met een zachte honingsmaak.
Ingrediënten
Materiaal
Bereiding
- Kook ze 20 minuten in water.
- Zeef en vang het vocht op.
- Voeg citroensap en suiker toe.
- Kook volgens aanwijzingen op de suikerverpakking.
- Giet heet in potjes.
Let op
Gebruik alleen de gele bloemblaadjes, niet het groene deel
Wat is Paardenbloem?
Het is de bloemknop van de Paardenbloem (Taraxacum officinale). Deze zijn voedzaam met vitaminen zoals vitamine A, C, K, E en B1, B2, B3, B6 en B11. Ook bevatten ze de mineralen ijzer, calcium, kalium en magnesium. Verder bevorderen ze de spijsvertering, hebben ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen, ondersteunen de levergezondheid en hebben een vochtafdrijvende werking.
🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

