Paardenbloesemgelei
Jam & Gelei

Paardenbloesemgelei

Paardenbloem

Klassieke, goudgele gelei van paardenbloesembloemen met een zachte honingsmaak.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Porties: 3 potjes
Gang: Jam en Gelei

Ingrediënten
  

  • 4 handen paardenbloesembloemen gele blaadjes
  • 1 liter water
  • 1 citroen sap
  • 500 g geleisuiker

Materiaal

  • 1 pan
  • 1 zeef
  • 3 glazen potjes met deksel

Bereiding
 

  1. Kook ze 20 minuten in water.
  2. Zeef en vang het vocht op.
  3. Voeg citroensap en suiker toe.
  4. Kook volgens aanwijzingen op de suikerverpakking.
  5. Giet heet in potjes.

Let op
Gebruik alleen de gele bloemblaadjes, niet het groene deel

Wat is Paardenbloem?
Het is de bloemknop van de Paardenbloem (Taraxacum officinale). Deze zijn voedzaam met vitaminen zoals vitamine A, C, K, E en B1, B2, B3, B6 en B11. Ook bevatten ze de mineralen ijzer, calcium, kalium en magnesium. Verder bevorderen ze de spijsvertering, hebben ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen, ondersteunen de levergezondheid en hebben een vochtafdrijvende werking.

🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.