Biggenkruidsoep recept
Soep

Biggenkruidsoep

Biggenkruid

Een zachte groene soep met een subtiel nootachtig aroma. Gemaakt van jonge biggenkruidrozetten voor de beste smaak.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Soep

Ingrediënten
  

  • 2 handen jonge biggenkruidbladeren
  • 1 ui
  • 1 aardappel
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 el olijfolie

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 wok of koekenpan
  • 1 soeppan
  • 1 (staaf)mixer

Bereiding
 

  1. Fruit de ui in olijfolie.
  2. Kook de aardappel in bouillon.
  3. Voeg de biggenkruidbladeren toe en pureer de soep.

Wat is Biggenkruid?
Biggenkruid (Hypochaeris radicata) lijkt op Paardenbloem, maar heeft wel verschillen qau uiterlijk. Biggenkruid heeft sterk behaarde bladeren en stengels, meerdere vertakte bloemstelen (paardenbloem heeft meestal één holle stengel) en soms afgeronde kartels. Ook heeft Biggenkruid een solide stengel en bij Paardenbloem is die hol. Biggenkruid heeft Vitamine A, C, K en kleine hoeveelheden B1, B2, B3 en foliumzuur. Verder heeft het mineralen zoals Ijzer, Calcium, Kalium en Magnesium. Ook is Biggenkruid rijk aan antioxidanten, heeft het ontstekingsremmende eigenschappen en is het mild vochtafdrijvend.

Let op
Gebruik uitsluitend jonge rozetten: oudere bladeren zijn bitter en taai.

🌿 Meer voorbeelden van eetbaar onkruid?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – boordevol plantenkennis en inspiratie.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.