
Ingrediënten
Materiaal
Bereiding
- Stap 1 – Heermoes-infusie
- Breng het water aan de kook in een kleine pan.
- Voeg de heermoes toe en laat 10–15 minuten zacht trekken (niet hard koken).
- Zeef het aftreksel en laat afkoelen.
- Gebruik 2 el van de infusie voor de dressing.
- Stap 2 – Dressing
- Meng in een schaaltje de olijfolie, het citroensap of de appelazijn, de honing en 2 el heermoes-infusie.
- Klop tot een lichte, vloeibare dressing en breng op smaak met peper.
- Stap 3 – Salade
- Was de postelein voorzichtig en laat goed uitlekken.
- Doe de postelein en komkommer in een kom.
- Meng de dressing voorzichtig door de salade.
- Serveer direct.
LET OP: niet gebruiken bij zwangerschap of nierproblemen
Wat is Heermoes?
Heermoes (Equisetum arvense) staat bekend om zijn uitzonderlijk hoge gehalte aan silicium, een mineraal dat bijdraagt aan sterke haren, nagels en bindweefsels. De plant bevat daarnaast kalium, magnesium en antioxidanten die het lichaam op een natuurlijke manier ondersteunen. Traditioneel wordt heermoes ingezet voor het behoud van een gezonde huid, ter ondersteuning van het urinestelsel en vanwege zijn licht adstringerende eigenschappen. De jonge scheuten kunnen in kleine hoeveelheden gebruikt worden in drankjes of gerechten en geven een subtiele, aardse kruidentoon.
🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

