Brandnetel–chocolade fudge
Dessert

Brandnetel–chocolade fudge

Brandnetel

Zachte chocoladefudge met een verrassend kruidig accent van jonge brandnetel.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Porties: 12 blokjes
Gang: Nagerecht

Ingrediënten
  

  • 200 g pure chocolade
  • 100 ml gecondenseerde melk
  • 1 el jonge brandnetel fijngehakt (geblancheerd)
  • 1 tl vanille-extract
  • 200 g pure chocolade
  • 100 ml gecondenseerde melk
  • 1 el jonge brandnetel fijngehakt (geblancheerd)
  • 1 tl vanille-extract

Materiaal

  • 1 steelpan
  • 1 vierkante vorm

Bereiding
 

  1. Smelt chocolade au bain-marie.
  2. Roer melk, brandnetel en vanille erdoor.
  3. Giet in vorm en laat 2 uur opstijven in de koelkast.
  4. Snijd in blokjes.

Wat is Brandnetel?
De jonge bladeren van de Brandnetel (Urtica dioica) zijn eetbaar na het koken en zijn rijk aan
vitaminen, mineralen en eiwitten. Het wordt in de kruidengeneeskunde gebruikt vanwege de
ontstekingsremmende eigenschappen en als diureticum. Het is rijk aan vitamine A , C, K en E. Ook B-vitaminen zoals B1, B2, B3, B5 en B6 aanwezig. Foliumzuur is aanwezig in kleine tot matige hoeveelheden.

🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.