
Zachte chocoladefudge met een verrassend kruidig accent van jonge brandnetel.
Ingrediënten
Materiaal
Bereiding
- Smelt chocolade au bain-marie.
- Roer melk, brandnetel en vanille erdoor.
- Giet in vorm en laat 2 uur opstijven in de koelkast.
- Snijd in blokjes.
Wat is Brandnetel?
De jonge bladeren van de Brandnetel (Urtica dioica) zijn eetbaar na het koken en zijn rijk aan
vitaminen, mineralen en eiwitten. Het wordt in de kruidengeneeskunde gebruikt vanwege de
ontstekingsremmende eigenschappen en als diureticum. Het is rijk aan vitamine A , C, K en E. Ook B-vitaminen zoals B1, B2, B3, B5 en B6 aanwezig. Foliumzuur is aanwezig in kleine tot matige hoeveelheden.
🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

