
Een luchtige, zachtroze mousse met aardbei en paarse dovenetelbloemetjes. Een fris, licht dessert met een subtiel bloemige toets.
Ingrediënten
Materiaal
Bereiding
- Pureer aardbeien met honing en citroensap tot een glad mengsel.
- Klop de slagroom stijf en spatel voorzichtig door de aardbeienpuree.
- Voeg een deel van de dovenetelbloemetjes toe.
- Schep in glaasjes en laat opstijven in de koelkast.
- Garneer met extra bloemetjes.
Wat is Paarse Dovenetel?
Paarse dovenetel (Lamium purpureum) wordt van oudsher gebruikt in de kruidengeneeskunde vanwege de vermeende diuretische en adstringerende eigenschappen. Jonge bladeren kunnen worden toegevoegd aan salades of worden gekookt als kruid. Het bevat vitamine C, A en K. Vers blad bevat antioxidanten en flavonoïden. Ook bevat het mineralen zoals IJzer, Calcium, Magnesium en Kalium.
🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

