Weegbree–champignonsoep
Soep

Weegbree–champignonsoep

Weegbree

Hartige soep met champignons en weegbree. Aards, vol en zacht van smaak met lichte kruidigheid.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Soep

Ingrediënten
  

  • 250 g champignons
  • 1 ui
  • 1 hand jonge weegbreebladeren
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 el boter of olie
  • Peper en zout

Materiaal

  • 1 snijplank + mes
  • 1 pan
  • 1 koekenpan
  • 1 (staaf)mixer

Bereiding
 

  1. Snijd champignons en ui.
  2. Fruit de ui in boter tot glazig.
  3. Voeg champignons toe en bak tot ze slinken.
  4. Voeg bouillon toe en kook 20 minuten.
  5. Voeg weegbree toe en kook 3 minuten mee.
  6. Pureer en breng op smaak

Wat is Weegbree?
Weegbree (Plantago spp.) is een veelzijdig kruid met geneeskrachtige eigenschappen. De vezelrijke zaden ondersteunen de spijsvertering, helpen bij constipatie en diarree, en verzachten de luchtwegen bij hoest. Traditioneel wordt het ook gebruikt voor mild diuretisch effect en algemene gezondheidsondersteuning. Het bevat Vitamine A, C, K en B-vitaminen in kleine hoeveelheden. Ook bevat het mineralen zoals Calcium, Kalium, Magnesium en Fosfor.

🌿 Meer wilde kookinspiratie?
Ontdek het e-book 50 Tinten Onkruid – met 50 soorten onkruid, hun kenmerken en toepassingen.
👉 Bekijk het e-book

Recept delen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.